Inwoners willen meer inspraak en een veiliger verkeer

Op 10 mei 2012

De inwoners van Oud-Heverlee willen meer inspraak in het beleid en een veiliger verkeer.  Dat is de voornaamste conclusie van de Iedereen Burgemeester! enquête die de N-VA in de maanden maart en april hield onder de inwoners.

In totaal werden 83 volledig ingevulde enquêtes verzameld, mooi verdeeld over mannen en vrouwen en de verschillende leeftijdscategorieën en deelgemeenten. 

“Een eerste vaststelling hierbij was dat we met dit initiatief blijkbaar een gevoelige snaar hebben geraakt, want uit de resultaten blijkt overduidelijk dat het gebrek aan inspraak en communicatie, één van de belangrijkste pijnpunten is van het gemeentebeleid”, aldus de N-VA.

“Klachten worden niet beantwoord, openbare onderzoeken en infovergaderingen worden rijkelijk laat of onvoldoende aangekondigd,… de gemeente lijkt zich eerder te ergeren dan te bekommeren om burgers die graag willen bijdragen aan een goed gemeentebeleid”, zoals een deelneemster het formuleerde.

Een tweede aandachtspunt is alleszins het wegennet.  Niet minder dan 70% van de ondervraagden is ontevreden over de staat van wegen, fietspaden en voetpaden en vindt dit dé prioriteit voor de komende zes jaar. 

Dat de staat van de wegen en de verkeersveiligheid de inwoners nauw aan het hart ligt, blijkt trouwens ook uit de massale respons die de door N-VA opgerichte  website www.veiligverkeeroudheverlee.be genereert.

 “De resultaten bevestigen wat we zelf al vermoedden en ook telkens opnieuw horen van inwoners die ons op straat aanklampen.  De gemiddelde inwoner is het beu dat het gemeentebestuur over zijn hoofd beslist wat goed is voor hem.  De burger is mondiger geworden, en het volstaat niet meer dat er slechts één keer om de zes jaar naar zijn mening wordt gevraagd”, stelt N-VA voorzitter Yves Defoort.

“Als partij die staat voor inspraak en woord houden, kunnen we hier alleen maar blij om zijn.  Meer inspraak van de burger in het beleid en een veiliger verkeer zullen dan ook twee speerpunten zijn van onze campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.”, vult ondervoorzitter Tom Teck aan.

De volledige resultaten en analyse ervan vindt u in het bijgevoegde document.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is