N-VA wil een nieuw woonbeleid in Oud-Heverlee

Op 30 april 2011

Het gemeentelijk woonbeleid dient volgens de N-VA grondig herzien te worden.  

Slechts twee Oost-Brabantse gemeenten lieten in 2010 een daling van het aantal inwoners optekenen: Bertem en Oud-Heverlee.  In Bertem gaat het om 8 inwoners, in Oud-Heverlee om maar liefst 89 (Het Nieuwsblad, 20 januari 2011)

“Dat is geen toeval”, stelt N-VA secretaris Maggy Steeno.  “Het decennialang aansnijden van lucratieve bouwgronden, promoten van dure vastgoedprojecten en afremmen van elke vorm van sociale woningbouw, heeft het wonen in eigen streek onbetaalbaar gemaakt.  Er is een beleid nodig dat de drempels voor eigendomsverwerving verlaagt, sociale netwerken intact houdt en wonen en blijven wonen in eigen streek mogelijk maakt”. 

In 2009 legde het grond- en pandendecreet de gemeente op om tegen 2020, 95 sociale huurwoningen en 33 sociale koopwoningen te bouwen.   

“Dit lijkt misschien een zee van tijd, maar als men weet hoelang onze gemeente er gemiddeld over doet om sociale woonprojecten te realiseren, moet er dringend actie ondernomen worden”, aldus Maggy Steeno, die ook OCMW-raadslid is.

Hierbij verwijst de N-VA’ster naar De Kouter, het seniorenproject in Blanden.

“Dat project is zowat Oud-Heverlee’s Monster van Loch Ness.  Je hoort er al decennia over praten, maar op het terrein is er nooit iets van te zien.”

“Hoewel jaren van praten, vergaderen en studies bestellen onze gemeente al onnoemelijk veel geld heeft gekost, besloot de OCMW-raad onlangs om nog maar eens een studie te bestellen".

De N-VA vindt dat de tijd gekomen is om deze geldverspilling te stoppen en knopen door te hakken: laat een sociale huisvestingmaatschappij toe er een sociale woonwijk voor bejaarden op te zetten.

“Een dergelijke aanpak betekent geen enkel risico voor het OCMW, laat de gemeente toe dat de sociale woningen worden voorbehouden aan mensen die een band hebben met de gemeente en vooral: staat garant voor een snelle realisatie”, aldus Maggy Steeno.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is