Alexander Binon op de 8ste plaats van de lijst voor het Vlaams Parlement

Op 15 februari 2019, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2019

Alexander Binon uit Oud-Heverlee staat op de 8ste plaats van de N-VA lijst voor het Vlaams Parlement. Zo versterkt Alexander Binon de lijst van lijsttrekker Ben Weyts. De N-VA heeft de ambitie om opnieuw de grootste partij van Vlaams-Brabant te worden. “Met de oprichting van een Nationaal Park Meerdaalwoud-Heverleebos-Dijlevallei, dat kan uitgebreid worden tot het Zoniënwoud en het Hallerbos, kan Vlaams-Brabant de groene long van Vlaanderen worden! ”

In 2014 werd N-VA de grootste partij van Vlaams-Brabant. Dankzij de steun van de Vlaams-Brabanders werd Ben Weyts (lijsttrekker Vlaams Parlement) na de verkiezingen minister in de Vlaamse Regering en Theo Francken (lijsttrekker Kamer) staatssecretaris in de federale regering. Weyts en Francken werkten zich al snel in de kijker als dynamische krachten die gewicht in de schaal werpen. Vlaams-Brabantse politici speelden de laatste jaren belangrijke rollen in Brussel en Weyts en Francken willen dat graag zo houden. N-VA trekt daarom met een diverse mix van sterke kandidaten naar de verkiezingen, in de hoop opnieuw veel Vlaams-Brabanders te overtuigen.

Theo Francken (Lubbeek) voert de Kamerlijst aan en Ben Weyts (Beersel) staat bovenaan de lijst voor het Vlaams Parlement. Op de 8ste plaats van de lijst voor het Vlaams parlement staat Alexander Binon uit Oud-Heverlee. Alexander Binon (42) is ex-burgemeester van Oud-Heverlee en advocaat.

Met meer dan 40% van het grondgebied dat bestaat uit bos- of natuurgebied, waaronder het grootste deel van het Meerdaalwoud, is Oud-Heverlee de ‘groenste gemeente van Vlaanderen’.

“Als ex-burgemeester van de groenste gemeente van Vlaanderen ben ik bij uitstek geplaatst om het ecorealisme van de N-VA uit te dragen”, zegt Alexander Binon. “Met onze centrale doelstelling, de gemeente landelijk en groen te houden en dus geen voorstad van Leuven te laten worden, is N-VA Oud-Heverlee een groen-rechtse partij geworden, of nog: een ecorealistische partij. We werden door de kiezer beloond met een score van 28,4% waarmee de N-VA in Oud-Heverlee met voorsprong de grootste partij werd”, aldus Binon.

“Zo hebben we in 2017 het idee van een Nationaal Park Meerdaalwoud-Heverleebos-Dijlevallei gelanceerd”, gaat Binon verder, “niet alleen om de natuur te versterken maar ook om het door verstedelijking bedreigde landelijke en groene karakter van onze gemeente te vrijwaren, want in een Nationaal Park bouwt men geen stad. Mens en natuur verzoenen op een realistische en doortastende manier, zeg maar”.

“Dit idee van een Nationaal Park Meerdaalwoud-Heverleebos-Dijlevallei is nu ook opgenomen in ons nationaal programma. Het kan niet enkel Oud-Heverlee ten goede komen, maar ook de naburige (deel-)gemeenten zoals Bierbeek, Huldenberg, Bertem en Heverlee en bij uitbreiding heel (zuidelijk) Vlaams-Brabant. Want een dergelijk park strekt zich idealiter uit tot het Zoniënwoud en het Hallerbos. Om zo de groene long van Vlaanderen te worden!”, besluit Alexander Binon.

Samen met Ben Weyts en Theo Francken gaat Alexander Binon keihard werken om N-VA opnieuw de sterkste partij van Vlaams-Brabant te maken. Alleen zo kan het werk van de voorbije jaren verdergezet worden. “Ons aanbod aan de Vlaams-Brabantse kiezer is duidelijk. Weyts en Francken, dat werkt. We trekken naar de kiezer met heel wat politieke ervaring, aangevuld met nieuwe talenten. We zijn bijzonder tevreden om met een enthousiaste, vernieuwde én politiek ervaren groep topkandidaten naar de kiezer te kunnen trekken. We zijn trots op onze realisaties van de voorbije jaren en gaan met veel vuur ons palmares verdedigen. Van deur tot deur, van Bever tot Diest en van Londerzeel tot Landen. We gaan zo veel mogelijk Vlaams-Brabanders en Oud-Heverleenaars er van overtuigen dat alleen met een stem voor de N-VA dit land en Vlaanderen vooruit zal blijven gaan”, aldus lijsttrekkers Ben Weyts en Theo Francken.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is