Extra locatie voor academie De Vonk

Op 24 april 2018, over deze onderwerpen: Cultuur & Bibliotheek, Onderwijs en scholen

Op dinsdag 24 april 2018 keurde de gemeenteraad van Oud-Heverlee enkele veranderingen goed betreffende het deeltijds kunstonderwijs.

De belangrijkste hiervan is een uitbreiding van het aantal vestigingsplaatsen. Naast de zes bestaande locaties in Blanden, Vaalbeek, Sint-Joris-Weert, Oud-Heverlee en Haasrode (waar twee locaties zijn), komt er een extra vestigingsplaats van De Vonk in een gebouw van de gemeente Bierbeek, gelegen in de Schoolstraat 37. Op de nieuwe locatie zullen de muzieklessen van de eerste en tweede graad (muziekinitiatie en muzikale en culturele vorming) aangeboden worden. Deze lessen blijven ook gedoceerd op de huidige locaties in Oud-Heverlee.

“Onze kunstacademie kampt al jaren met een plaatsgebrek voor de vele leerlingen. Een deel van die leerlingen komt ook uit onze buurgemeente Bierbeek. Het is een schitterend initiatief van zowel het gemeentebestuur van Oud-Heverlee als dat van Bierbeek om over de gemeentegrenzen heen te werken en dit probleem op te lossen,” zegt Jarne Robrechts, gemeenteraadslid in Oud-Heverlee (N-VA). “Ook het feit dat leerlingen uit Bierbeek dichter bij huis verder geholpen kunnen worden in hun creatieve ontwikkeling, is een pluspunt.”

Op 1 september 2018 treedt tevens een nieuw decreet in werking betreffende het deeltijds kunstonderwijs. Dit decreet maakt het mogelijk om leerlingen vanaf 6 jaar reeds kennis te laten maken met het kunstonderwijs in een initiatiegraad. Daarnaast wordt er ook een extra specialisatiegraad (4e graad) ingelast in de domeinen woordkunst-drama en muziek.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is