Gemeenteraad 30 juni 2020

Op 10 juli 2020

Onze punten en bedenkingen bij de gemeenteraad van 30 juni 2020


1.Charter bij-vriendelijke gemeente: een dode letter voor onze gemeente? Imkers voelen zich niet gesteund.
De gemeente ondertekende het charter van bij-vriendelijke gemeente, maar doet niet mee aan de sensibiliseringsactie. Niettegenstaande Groen! in de coalitie zit, deed de gemeente niet mee aan het gratis verdelen van bij-vriendelijke bloemenzaadjes. We stellen voor om in de toekomst de scholen in te schakelen voor de verdeling van de bloemenzaadjes, het aanspreken van kinderen werkt sensibiliserend en het verdelen van zaadjes komt ten goede aan de natuur.


2. Nieuwe verkaveling Sint-Joris Weert
We hadden hierbij toch wel enkele bedenkingen: 

  • bouwhoogte: in tegenstelling tot de omliggende huizen met verplichte 2 bouwlagen, tellen de nieuwe huizen 3 bouwlagen, want we merken een zeer spits hoog dak, waardoor er duidelijk een 3de bouwlaag is gecreëerd. We vragen aandacht voor de laatste fase van de verkaveling, geen 3de bouwlaag toe te laten en rekening te houden met de bezwaarschriften van de omwonenden.
  • verkeersveiligheid: We vragen om het te erkennen als woonerf, waardoor de snelheid beperkt wordt en de parkeer-  mogelijkheden bepaald worden. De overgang van fiets/voetweg op openbare weg is niet goed aangegeven, er is een gebrek aan signalisatie. Een plan dient voorgelegd te worden aan de verkeersraad.
  • waterplas: de wadi is geen mooie waterpartij, maar een onverzorgd moeras. Dit moet dringend aangepakt worden.

 3. Markt aan het Zoet Water is een goed initiatief, maar loopt in het honderd, waardoor zelfstandigen inkomsten ontberen.
 We vragen daarom:

  • ter ondersteuning van onze lokale ondernemers vragen we om geen standplaatsvergoeding en elektriciteitsverbruik
  • duidelijke permanente signalisatie, i.v.m. parkeerverbod, te plaatsen, zodat er gewenning komt.
  • aanstellen van een marktverantwoordelijke 
  • daadwerkelijk optreden van politie

3. Veiligheidsplan in scholen n.a.v. covid 19
Leerlingen ontsmetten veelvuldig hun handen. Omdat dit ook risico's meebrengt, vragen we om ook handcrème ter beschikking te stellen in de scholen. 


4. Samen met Open VLD en Team O-H stellen we ook vragen i.v.m. de opvolging van de reeds aangekaarte verkeersproblemen en verkeersleefbaarheid in onze gemeente en het feit dat men geen commissie samenroept.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is