Heraanleg Duivenstraat vanaf augustus 2016

Op 24 april 2016, over deze onderwerpen: Wegen

Schepen Tom Teck informeert u graag over de werken in de Duivenstraat (gedeelte tussen Demunterstraat en Vinkenbosstraat):

‘De kracht van verandering’ uit zich tijdens deze legislatuur voornamelijk in wegeniswerken. Vele wegen in onze gemeente bevinden zich in een slechte staat omdat er onvoldoende werd geïnvesteerd. Voertuigen lopen schade op, fietsers rijden op hoofdwegen tussen de voertuigen, voetgangers hebben moeite om zich te verplaatsen omdat er geen stoepen zijn. N-VA kiest ervoor om te investeren in betere wegen om de veiligheid te verhogen en om onze gemeente aangenamer en groener te maken. Veilige mobiliteit vinden we immers een basisrecht en geen luxeproduct.

Later dit jaar zal de Duivenstraat (tussen de Demunterstraat en de Vinkenbosstraat) heraangelegd worden. De huidige wegenis is namelijk een lappendeken van asfalt. 

Hoe werd dit wegenisproject aangepakt?

DEC 2013:          De beslissing valt om de Duivenstraat (tussen Demunterstraat en Vinkenbosstraat) te verbeteren. Er wordt €54.000 gereserveerd om de 340 meter weg te herasfalteren in 2015.

OKT 2014:          De keuze wordt gemaakt om de weg grondig aan te pakken omdat er onder de huidige weg geen degelijke fundering ligt. De riolering werd nagekeken met een camera en goed genoeg bevonden om ze te laten liggen. Het ontbreken van goten zorgt voor een slechte afwatering die louter door een nieuwe laag asfalt opnieuw problemen zal geven. Een studiebureau blijkt nodig om een plan op te stellen.

JAN 2015:          Aanstelling Interleuven als studiebureau. Opdracht om ook een stoep in het plan te voorzien.

MAA 2015:         Opmeting door de landmeter

JUL 2015:          Eerste voorontwerp en raming werden opgesteld. Het budget dient uitgebreid te worden naar €218.000.

SEP 2015:          Opmeting van de verkeersintensiteiten en snelheden. Maar liefst 60% rijdt te snel!                           

SEP 2015:          Op een hoorzitting met de betrokken bewoners wordt gevraagd om het plan aan te passen met meer snelheidsremmende maatregelen. Objectieve meetresultaten bevestigen de onveilige situatie.

OKT 2015:          Het plan wordt aangepast op basis van feedback gegeven tijdens hoorzitting. Verschillende asverschuivingen moeten het verkeer afremmen.

DEC 2015:          Op een nieuwe hoorzitting met de betrokken bewoners wordt het aangepast plan unaniem goedgekeurd.

MAA 2016:         De bouwvergunning wordt ingediend en het bestek is klaar om de aanbesteding te starten

APR 2016:          De openbare verlichting wordt vernieuwd door Infrax

MEI 2016:           Voorziene afronding van de aanbestedingsprocedure

JUN 2016:           Voorziene goedkeuring van de bouwvergunning

AUG 2016:          Voorziene start van de werken. De werken worden geschat op €226.000.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is