Kunstdreef onthult zijn eerste kunstwerk

Op 15 augustus 2016, over deze onderwerpen: Cultuur & Bibliotheek

We kondigden het u enkele weken geleden reeds aan, en nu was het ook zover: op 15 augustus 2016 werd de kunstdreef aan het Zoet Water officieel geopend. De eerste steen werd officieel onthuld, nadat vier leerling-steenkappers van Prosperos vzw hem hebben bewerkt. Eén voor één werden de letters van het gedicht van Wim Van den Abeele (dichter, Haasrode) uitgekapt, tot het geheel zichtbaar aanwezig was op de steen.

In de dreef naar het Spaans Dak aan het Zoet Water in Oud-Heverlee werden grote stenen geplaatst. Deze stenen dienen om het groene en natuurlijke karakter van de omgeving niet te ontsieren met geparkeerde wagens. Schepen van cultuur Maggy Steeno (N-VA) bedacht echter dat er met deze stenen een kunstzinniger project op touw kon worden gezet: de creatie van een heuse kunstdreef.

Elk jaar zal één van de stenen bewerkt worden door andere steenkappers. Om de cohesie tussen de werken te garanderen, werd er gekozen voor één centraal thema waarrond gewerkt wordt: natuur. Uiteraard nauw verwant met de natuurlijke omgeving waarin de kunstdreef ligt.

De vijf typerende elementen van de Zoet Water-site zullen eveneens vertegenwoordigd worden in de kunstdreef: het historische karakter, de esthetische waarde, het recreatieve aspect, het culturele en kunstzinnige deel en het esthetische luik van de omgeving.

Vanaf vandaag worden sponsors en kunstenaars gezocht die mee hun schouders willen zetten onder dit project. Enkel zo kunnen we onze doelstelling van één steen per jaar te bewerken, waarmaken!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is