Loze beloften inspraak burger!

Op 25 november 2021, over deze onderwerpen: Gemeentebestuur, Infrastructuur, Wegen

Met de gezamenlijke oppositie (N-VA, Open Vld en Team Oud-Heverlee) hebben we op 23/11 de omgevingsvergunning van het bufferbekken in de Banhagestraat op de agenda van de gemeenteraad gezet.

Hieruit is het volgende naar voren gekomen:

  1. Er zijn talloze overlegmomenten geweest zijn tussen de gemeente en de Vlaamse Overheid.  Interessant is dat het initiële plan voorzag dat het bufferbekken verder van de Banhagestraat lag waarbij tweerichting in de Banhagestraat mogelijk was.  Het is op expliciete vraag van de meerderheid dat het bufferbekken verplaatst is naar de Banhagestraat toe met de bedoeling er een éénrichtingsstraat van te maken. En toch wordt er in de vergunningsaanvraag met geen woord gerept over de impact van de éénrichting op de mobiliteit in Laag-Blanden.
  2. De beslissing om van de Banhagestraat een éénrichtingsstraat te maken was dus al gevallen op het ogenblik dat de inwoners eind verleden jaar om hun mening gevraagd werden over het verkeersleefbaarheidsplan voor Laag-Blanden en de Banhagestraat.
  3. Pas op de gemeenteraad van 23/11 zijn er meer gedetailleerde cijfers verschaft over deze bevraging, die wel in tegenspraak zijn met de resultaten van een petitie waarin 250 mensen zich uitgesproken hebben tegen de éénrichting.  
  4. De meerderheid is niet in gegaan op onze vraag om vooralsnog een informatievergadering met de inwoners te organiseren en vindt het niet de moeite om proefopstellingen te organiseren om de impact van de éénrichting beter in kaart te brengen.

Inspraak organiseren terwijl alles al beslist is, getuigt van weinig respect voor onze inwoners en het is niet de eerste keer dat deze meerderheid haar belofte van inspraak niet nakomt.

Als u, zoals wij, het niet eens bent met deze gang van zaken dan hebt u nog tijd om bezwaar in te dienen tegen deze omgevingsvergunning en dit tot zaterdag 27 november 2021 (link: https://omgevingsloketpubliek.omgeving.vlaanderen.be/?openbaaronderzoek#...)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is