N-VA Oud-Heverlee stelt verkiezingslijst voor

Op 13 augustus 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Op maandag 13 augustus 2018 keurde de ledenvergadering van N-VA Oud-Heverlee de kandidatenlijst voor de verkiezingen goed. N-VA Oud-Heverlee trekt met een sterk team van 21 gemotiveerde mensen naar de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober. Het is een mix van nieuwelingen en ervaren politici.

Alexander Binon, burgemeester van Oud-Heverlee, zal de lijst trekken. Hij zetelt sinds 1994 onafgebroken in de gemeenteraad, is schepen sinds 2001 en werd op 1 januari 2017 ook burgemeester. “N-VA Oud-Heverlee is de beste garantie op een landelijk, groen en sterk Oud-Heverlee. Ik ben zeer tevreden dat deze 21 mensen daar volop voor willen gaan,” aldus Binon.

Plaats 2 en 3 worden ingevuld door Maggy Steeno en Tom Teck, beide schepen sinds 2013. De top vijf wordt vervolledigd door Daisy-Milena Boon en Jarne Robrechts, 22 en 24 jaar, die ook de jongeren een stem willen geven in de gemeentepolitiek. Ook Bram Holemans (27) heeft dat doel. Hem vinden we terug op de 14de plaats. Daisy-Milena en Bram zijn nieuwkomers in de politiek, Jarne zetelt sinds 2015 in de gemeenteraad. “Ik ben zeer tevreden om met drie enthousiaste jongeren naar de verkiezingen te kunnen trekken en de jeugd een stem te geven,” zegt Jarne Robrechts.

“We kunnen een lijst voorstellen van jonge en meer ervaren mensen uit verschillende sectoren die alle deelgemeenten in Oud-Heverlee vertegenwoordigen,” zegt Sven Deferme, voorzitter van de afdeling. Hem vinden we terug op de 19e plaats.

Francis Van Biesbroeck, die partijloos werd nadat “Dorpsbelang” werd opgedoekt, zal de lijst duwen. “N-VA Oud-Heverlee heeft een team achter zich geschaard waar ik enorm in geloof. Ik wil hen met mijn ervaring als gemeenteraadslid sinds 12 jaar ondersteunen en meewerken aan het beleid dat zij voeren,” zegt Van Biesbroeck. Ook Mark Binon wil vanop plaats 7 vol enthousiasme naar de verkiezingen trekken na het opdoeken van ‘Leefbaar Oud-Heverlee’, de partij waarmee hij in 2012 nog deelnam.

Heel wat nieuwe gezichten sloten zich ook aan bij de partij. Diana Bulens (HR-consultant), Bart Littani (IT-consultant), An Geets (ingenieur), Stijn Moeys (horeca-ondernemer), Marleen Molenberghs (actief in de zorgsector), Renata Smets (bediende), Christine Gijsegom (schoonmaakster), Luc Keuleneer (professor en expert kabinet Johan Van Overtveldt) en Frieda Vandevoorde (zelfstandige) zijn één voor één klaar om het landelijke en groene karakter dat Oud-Heverlee vandaag heeft, te verdedigen.

Daarnaast hebben enkele kandidaten tonnen politieke ervaring op zak: naast de burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden op de lijst, vinden we ook Ciska Proost en Christine Deberdt terug, die reeds decennialang deel uitmaken van het bestuur van N-VA Oud-Heverlee.

Tot slot zal Dirk Vandueren, gemeente- en OCMW-raadslid, zich zowel verkiesbaar stellen voor de gemeente- als voor de provincieraad, en dat beide vanop plaats 12.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is