Nieuw afdelingsbestuur moet N-VA bestendigen als grootse partij van Oud-Heverlee

Op 4 maart 2016, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws en activiteiten

4 maart 2016 – Oud-Heverlee

De leden van N-VA Oud-Heverlee verkozen donderdagavond Sven Deferme (41) tot afdelingsvoorzitter. Deferme is apotheker van opleiding en startte zijn politieke loopbaan in 2013 als gecoöpteerd lid van het lokale N-VA afdelingsbestuur. Sinds begin 2016 is hij adviseur gezondheidszorg op de studiedienst van de N-VA.

Aftredend voorzitter Dirk Vandueren (55) blijft OCMW-raadslid en bestuurslid. De zelfstandige consultant leidde de N-VA uit het niets naar een klinkende verkiezingsoverwinning in 2012 waarbij de N-VA uitgroeide tot de grootste partij van Oud-Heverlee.

“Eerst en vooral wens ik onze vorige voorzitter, Dirk Vandueren, te bedanken voor zijn tomeloze inzet van de voorbije jaren. Hij heeft heel wat opofferingen gedaan om ons te brengen tot op het punt waar we nu staan. Ik zal dan ook proberen om zijn taak met evenveel overgave verder te zetten”, zegt Sven Deferme, de nieuwe voorzitter.

Frank Persoons (71) uit Blanden werd verkozen als nieuwe ondervoorzitter. “Ik zal Sven ondersteunen in zijn taak als voorzitter en zal samen met hem een tandem vormen om het goede werk uit het verleden verder te zetten zodat de N-VA ook in de toekomst een mooie rol kan spelen in deze gemeente”.

Werden ook nog verkozen in het afdelingsbestuur: Guy Brieven, Christine Deberdt, Dirk Dejaeghere, An Geets, Ciska Proost, Jef Proost en Dolf Ringelé. Samen met de schepenen, gemeente- en OCMW-raadsleden vormt deze 18-koppige ploeg de volgende drie jaar het afdelingsbestuur van N-VA Oud-Heverlee.

De nieuw verkozen afdelingsvoorzitter zei rotsvast overtuigd te zijn “dat de N-VA over de bestuurders én het programma beschikt om de gemeentefinanciën verder op orde te zetten én tegelijk de leefbaarheid te garanderen van Oud-Heverlee als gemeente om in te leven, te werken, te winkelen, te ondernemen, te fietsen, te feesten en te sporten”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is