Oprichting politiezone VODI

Op 25 juni 2016, over deze onderwerpen: Gemeentebestuur, Politie en Veiligheid

‘VODI-wat’ zal u waarschijnlijk zeggen? VODI staat voor “Voer en Dijle” een verwijzing naar de twee belangrijkste waterlopen van de recent gefuseerde politiezones Dijleland en Tervuren.

Op 14 juni vergaderde de politieraad van de politiezone VODI een eerste keer. Het was de officiële start van deze politiezone. De politieraad heeft de taak om de fusie verder uit te werken zodat de integratie tegen 1 januari 2017 een feit is. N-VA Oud-Heverlee levert 1 van de 4 vertegenwoordigers van onze gemeente in deze raad, namelijk schepen Tom Teck. Tom zetelde eveneens in de politieraad van zone Dijeland.

Zone VODI zal buiten Oud-Heverlee ook actief zijn in Tervuren, Bertem en Huldenberg. Ongeveer 50.000 inwoners zullen kunnen rekenen op een korps van maximaal 102 personen. Het grootste voordeel aan de fusie is dat het korps professioneler kan werken. Zo zal er bijvoorbeeld een cel mobiliteit opgericht worden. Deze cel zal dan ook actief werk maken om Oud-Heverlee verkeersveiliger te maken. Door de toenemende verkeersintensiteiten is dit zeker geen overbodige luxe.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is