Kandidaten

N-VA Oud-Heverlee trekt met een sterk team van 21 gemotiveerde mensen naar de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober. Het is een mix van nieuwelingen en ervaren politici.

Alexander Binon, burgemeester van Oud-Heverlee, zal de lijst trekken. Hij zetelt sinds 1994 onafgebroken in de gemeenteraad, is schepen sinds 2001 en werd op 1 januari 2017 ook burgemeester. “N-VA Oud-Heverlee is de beste garantie op een landelijk, groen en sterk Oud-Heverlee. Ik ben zeer tevreden dat deze 21 mensen daar volop voor willen gaan,” aldus Binon.

Plaats 2 en 3 worden ingevuld door Maggy Steeno en Tom Teck, beide schepen sinds 2013. De top vijf wordt vervolledigd door Daisy-Milena Boon en Jarne Robrechts, 22 en 24 jaar, die ook de jongeren een stem willen geven in de gemeentepolitiek. Ook Bram Holemans (27) heeft dat doel. Hem vinden we terug op de 14de plaats. Daisy-Milena en Bram zijn nieuwkomers in de politiek, Jarne zetelt sinds 2015 in de gemeenteraad. “Ik ben zeer tevreden om met drie enthousiaste jongeren naar de verkiezingen te kunnen trekken en de jeugd een stem te geven,” zegt Jarne Robrechts.

“We kunnen een lijst voorstellen van jonge en meer ervaren mensen uit verschillende sectoren die alle deelgemeenten in Oud-Heverlee vertegenwoordigen,” zegt Sven Deferme, voorzitter van de afdeling. Hem vinden we terug op de 19e plaats.

Francis Van Biesbroeck, die partijloos werd nadat “Dorpsbelang” werd opgedoekt, zal de lijst duwen. “N-VA Oud-Heverlee heeft een team achter zich geschaard waar ik enorm in geloof. Ik wil hen met mijn ervaring als gemeenteraadslid sinds 12 jaar ondersteunen en meewerken aan het beleid dat zij voeren,” zegt Van Biesbroeck. Ook Mark Binon wil vanop plaats 7 vol enthousiasme naar de verkiezingen trekken na het opdoeken van ‘Leefbaar Oud-Heverlee’, de partij waarmee hij in 2012 nog deelnam.

Heel wat nieuwe gezichten sloten zich ook aan bij de partij. Diana Bulens (HR-consultant), Bart Littani (IT-consultant), An Geets (ingenieur), Stijn Moeys (horeca-ondernemer), Marleen Molenberghs (actief in de zorgsector), Renata Smets (bediende), Christine Gijsegom (schoonmaakster), Luc Keuleneer (professor en expert kabinet Johan Van Overtveldt) en Frieda Vandevoorde (zelfstandige) zijn één voor één klaar om het landelijke en groene karakter dat Oud-Heverlee vandaag heeft, te verdedigen.

Daarnaast hebben enkele kandidaten tonnen politieke ervaring op zak: naast de burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden op de lijst, vinden we ook Ciska Proost en Christine Deberdt terug, die reeds decennialang deel uitmaken van het bestuur van N-VA Oud-Heverlee.

Tot slot zal Dirk Vandueren, gemeente- en OCMW-raadslid, zich zowel verkiesbaar stellen voor de gemeente- als voor de provincieraad, en dat beide vanop plaats 12.

Gemeenteraad

1
2

Maggy Steeno

Haasrode
65 jaar
Schepen & Sociaal assistente
3
4
5
6

Diana Bulens

Oud-Heverlee
58 jaar
HR-consultant
7

Mark Binon

Blanden
51 jaar
Bediende (Bpost)
8

Bart Littani

Oud-Heverlee
47 jaar
IT-consultant
9
10

Stijn Moeys

Sint-Joris-Weert
45 jaar
Horeca-ondernemer
11

Marleen Molenberghs

Sint-Joris-Weert
44 jaar
Beleidsmedewerker in de zorgsector
12
13

Renata Smets

Oud-Heverlee
47 jaar
Bediende
14

Bram Holemans

Sint-Joris-Weert
28 jaar
Auditor (KPMG)
15

Christine Deberdt

Blanden
75 jaar
Gepensioneerd biologe
16

Christine Gijsegom

Haasrode
42 jaar
Schoonmaakster
17

Ciska Proost

Sint-Joris-Weert
69 jaar
Tolk
18

Luc Keuleneer

Oud-Heverlee
60 jaar
Universitair professor & expert-adviseur van Minister van Financiën Johan Van Overtveldt
19

Sven Deferme

Haasrode
45 jaar
Doctor in de farmaceutische wetenschappen - Adviseur gezondheidszorg
20

Frieda Vandevoorde

Blanden
58 jaar
Zelfstandig zaakvoerder
21

Provincieraad

Gemeenteraadslid en OCMW-raadslid Dirk Vandueren uit Oud-Heverlee zal op 14 oktober op de 12de plaats op de provincieraadslijst terug te vinden zijn. “Ik wil mee wegen op de verdere afslanking van de provincie”, zegt Dirk Vandueren. Vlaams Volksvertegenwoordiger en Kortenbergs schepen Bart Nevens zal de lijst trekken, Theo Francken is lijstduwer.

“Ik wil naast mijn politieke expertise ook mijn ervaring in verschillende directiefuncties in diverse sectoren aanwenden om de provincies op een verstandige manier verder te reorganiseren. Van 2009 tot 2013 was ik als provinciaal ambtenaar en lid van het MT-team hierbij reeds betrokken vanuit het provinciebestuur in Limburg.”, zegt Dirk Vandueren die momenteel gedelegeerd bestuurder is van Hospex NV, een dochter van UZ Leuven.

In 2012 werd de N-VA met 25,9% van de stemmen de grootste partij van Vlaams-Brabant. Desondanks besloten de traditionele partijen om de verkiezingsuitslag te negeren en een vierkoppige anti-N-VA-coalitie op de been te brengen. Het wordt tijd om ook op provinciaal niveau de kracht van verandering te laten spreken.

12